[...] Czasami jednak brakuje odwagi, by wyrzec się dużej ilości białka, ale wywar warzywny na grubych kościach wołowych, to bym na Waszym miejscu popijał :-) I do tego naturalne źródła witaminy C. Nie wiem czy jadam 100g białka na dobę. Raczej nie :-) dieta ani nisko ani wysoko białkowa. Rzadko daję więcej niż 2.5 g/ lbm i to musi być uzasadnione. [...]
[...] Każdy posiłek powinien być zbilansowany, tzn. B+W+T, ale T więcej w posiłku, niż śladowa ilość. Za dużo produktów zbożowych - dominuje chleb i makaron. Masz też inne źródła węgli (ziemniaki, kasze), urozmaicaj. Mięsa - urozmaicaj, nie musisz jeść cały dzień kury. A jeśli się zdarzy - na drugi dzień odmiana, np. wieprzowina. Warzyw i [...]
ok a mogą tak zostać proporcje czyli 180 g źródła białka i 50 g źródła węgli i te tłuszcze czy coś zmienić i jakie spuplementy w jakich ilościach byście polecili jako uzupełnienie diety po treningu albo przed Zmieniony przez - gruby872 w dniu 2016-10-01 10:34:24
[...] warto zastąpić np. świeżym owocem. Whey zostaw w jednej porcji, max 30g wystarczy, więcej białka w postaci "jedzenia" brakuje tłustych ryb, mięsa. Ważymy przed obróbką termiczną, panierki (co w składzie mają? ) Wymieniaj źródła węglowodanów (kasze, ryże, owoce, więcej warzyw) to samo z tłuszczami (dodaj olej kokosowy, awokado, tłuste ryby)
[...] jednej porcji, max 30g wystarczy, więcej białka w postaci "jedzenia" brakuje tłustych ryb, mięsa. Ważymy przed obróbką termiczną, panierki (co w składzie mają? ) Wymieniaj źródła węglowodanów (kasze, ryże, owoce, więcej warzyw) to samo z tłuszczami (dodaj olej kokosowy, awokado, tłuste ryby) weglowodany -panierki robie sam z platkow owsianych - [...]
Zamieniaj pierś na inne źródła białka: wołowina, wieprzowina, ryby, itp. Więcej warzyw do posiłków i będzie ok. dzięki, tak to oczywiste będe zmieniał zródło białka jak i węglowodanów :) B: piersi z kurczaka/indyka, wołowina, stek, schab W: ryż brazowy, kasza, ziemniaki, makaron ciemny pytanie co do tłuszczy, czy olej kokosowy może być do [...]
[...] możesz dodać więcej tłuszczu, np. zrobić odżywkę na 2-3,2% mleku - tłuszcz w małej ilości jest dobry dla procesów anabolicznych. Warto by było też na co dzień dorzucić źródła kwasów omega3 ALA - olej lniany o dużej zawartości omega3 40-60% (tu uwaga, bo nie każdy ma dużo!) , orzechy włoskie, olej rzepakowy. Co dzień możesz jeść łyżkę [...]
[...] bo stestowałem wczoraj orbitreka i nie czułem żadnego dyskomfortu przy nacisku. Dietka ustawiona plus minus na BTW 210/65/260 (dla ułatwienia licząc tylko bezpośrednie źródła i białko tylko zwierzęce), w DNT będzie trochę mniej białka bo wypadnie szejk potreningowy. Wychodzi 2800-2900 w DT. Z supli będzie kreatyna, omega 3, lecytyna, [...]
[...] tłuszczu i węglowodanów Bez dodatkowego cukru - z stewią 10 witamin i 6 minerałów Bez glutenowy Bez konserwantów Zalecamy Protein Fusion 85 jeśli: poszukujesz doskonałego źródła białka; w związku z 85% z zawartością białka przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej, zdrowych kości, jak również do wzrostu masy mięśniowej chciałbyś dostarczać [...]
Okej, warto by było pomyśleć też o wprowadzeniu zamienników również dla serków wiejskich by nie było ich codziennie. Są lepsze źródła białka, a serki też wcale tak tanio nie wychodzą.
[...] wyjścia. Więc kolejny raz się za nią biorę. Do rzeczy. Pierwszy etap zaplanowałem na 12 tygodni. Dieta Dni treningowe 2700 KCAL Dni nietreningowe 2500 KCAL Oczywiście źródła białka będę zmieniał, węgle i tłuszcze też. Będzie ok 200g warzyw do każdego posiłku, tłuste ryby i inne potrzebne rzeczy. [...]
Choroby tarczycy oraz autoimmunologiczne, w tym Hashimoto, zajmują obecnie trzecie miejsce na liście najbardziej przewlekłych chorób, tuż za chorobami układu krążenia i nowotworami. Choroba Hashimoto jest najczęstszą przyczyną zapalenia tarczycy i jedną z najczęstszych przyczyn wola, czyli powiększenia gruczołu tarczowego. Hashimoto dotyka nawet [...]
Ja bym dała ww min. 200 a resztę jak napisałaś 120, 60 do korekty w kolejnych tygodniach jak będzie trzeba. Jesz jakieś inne źródła białka niż kurczak i odżywka? Warzywa? Trening w takim razie sobie zostaw na parę tygodni żeby zmienić bodziec na chwilę , trochę bym go zmodyfikowała. Zaraz się mu przyjrzę dokładniej
Oliwa i pierś to niejedyne źródła tłuszczu i białka. Daj ryby, wołowinę, wieprzowinę, olej kokosowy, masło. Do posiłków przed i po treningu spokojnie możesz dać warzywa, tłuszcze. Nie wyobrażam sobie jedzenia suchej kaszy/ryżu. http://potreningu.pl/articles/2812/najwieksze-mity-na-temat-posilkow-potreningowych/page/2 [...]
[...] Rozumiem redukcję na ryżu i kurczaku, ale żeby masę na tym robić, to nie rozumiem :-) Za duzo białka, 2 g na kg masy ciała wystarczy. daj różnorodne mięsa, zróżnicuj źródła ww, oprócz ryzu istnieje ich jeszcze trochę. Zadbaj o tłuszcze zwierzęce, bo to nie jest tak, że oliwa to jedyny dobry tłuszcz. Poprawiając dietę wrzucaj do dziennika [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w naszym ciele deficytu kalorycznego poprzez trening i odżywianie. Należy mieć na uwadze, że podczas planowania jadłospisu, nie liczy się tylko ogół kalorii, ale również ich źródła jak białka, węglowodany i tłuszcze. Odpowiednia proporcja pomiędzy składnikami pokarmowymi, ma za zadanie zmaksymalizować efekt termiczny pożywienia, gdzie główna [...]
[...] Plus extra 40-60g z produktów niebialkowych. Z kolei na reduckji kiedy kcal mało to białko ma już większe znaczenie bo Powinno się zwiększać spożycie białka gdy inne źródła spadają. Białko bardziej syci. Po bialku nie przytyjesz. A taki proch Tudiez Baton nawet białkowy nie będzie symulator tak samo jak mieso/ jaja / nabiał. O to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] masz 65 G białka a to zdecydowanie zbyt dużo bo nie przyswoisz a niepotrzebnie obciazasz organizm taka ilością. Staraj się zjadać w posiłkach 24-35G białka . Urozmaicaj źródła białka i tłuszczy. Dawaj warzywa w dużych ilościach. Ogólnie dieta średnia w stronę słabej.Ale to moje zdanie tylko a ja nie mam takiej wiedzy jak szlachta tego forum. [...]